Fredag gikk det et snøskred i Øksendal i Sunndal kommune.

Operasjonsleder på Nordmøre og Romsdal politidistrikt Rolf Anders Korstad forteller til Driva at de fikk meldingen klokka kvart over tolv. Først fikk de melding om at det var to personer som var tatt av snøskredet.

- Dette viste seg å ikke stemme. Det var en person som var tatt av snøskredet.

Korstad forteller til Driva at det var et turfølge på ni personer og at han som meldte fra til politiet var med i dette følget.

- Så var det et turfølge til på tre personer og han som var saknet i skredet var med i dette følget. De ni var ikke involvert i skredet. Snøskredet gikk rett ved siden av der skredet med dødsfall gikk i fjor, ved Kannsdalen, forteller Korstad. Fire personer omkom i den tragiske ulykka i fjor ved samme sted.

Rykket ut

En mengde med mannskap ble kontaktet for å bistå i lete- og redningsaksjonen.

- Både politi, Sea King, redningsmannskap fra Nesset og Sunndal rykket ut, men bare etter en halvtime fikk vi beskjed om at mannen var funnet i god behold, og vi kunne be redningsmannskapet om å snu, sier Korstad.

Kom uskadd fra skredet

Han forteller at mannen er fra Sunndal og i 40-åra.

- Vi har snakket med ham og han forteller selv at han lå under cirka en meter med snø i rundt ti minutter før han ble gravd fram og funnet, så det endte bra. Han kom uskadd fra hendelsen, og trengte heller ikke legehjelp. Det var følget på ni personer, samt de to andre i hans følge som lette ham fram.

Korstad sier snøskredet var på mellom 150 og 200 meters bredde, men at man ikke vet hvor langt det gikk i antall meter.