I følge varsom.no skal skredfaren lørdag øke fra 2 til 3.

Sunndal Røde Kors kommer med advarsel:

- I morgen er faregraden forventa å stige til 3 betydelig, noe som betyr at liten tilleggsbelastning (1 skiløper) er nok til å løse ut skred. Håper folk tar dette med i beregningene når de skal ut på ski i finværet i morgen, skriver Jan Hafsås på siden til Sunndal Røde Kors hjelpekorps.

Dette er opplyst om faregrad 3 på varsom.no:

Faregrad 3 settes som følge av observert overflaterim som snødde ned tidligere i uken, og observerte flakskred langfredag som løsner på dette laget. Bruddforplantningen er god og skredene løsner naturlig / ved liten tilleggsbelastning, og dette er et problem som vil vedvare de neste dagene. Utbredelsen til det nedsnødde overflaterimet begrenser seg sannsynligvis til lokale og isolerte faresoner, men det er vanskelig å vite hvor rimlaget ikke ble brutt ned før det snødde ned. Der hvor overflaterimet ikke finnes så er faregraden lavere.

Dette skriver varsom.no om faresignalene og hva du skal være obs på:

Det krever mye kunnskap å gjenkjenne hvor det svake laget er gjemt. Drønnelyder og skytende sprekker er tydelige tegn, men fravær av slike tegn betyr ikke at det er trygt. Vær ekstra forsiktig og tenk konsekvens når du gjør vegvalg, særlig i ukjent terreng, etter snøfall eller vind og i perioder med temperaturstigning. Hold god avstand til hverandre og til løsneområdene. Det er størst sjanse for å løse ut skred der snødekket er tynt, nær rygger og framstikkende steiner. NB; fjernutløsning er mulig.