10. trinn ved Rindal Ungdomsskole melder seg også i år som bøssebærere for Demensaksjonen. Leder i Rindal demensforening, Ingrid Løfald, opplyser at de første rindalingene kan regne med å få bøssebærere på døra mandag kveld, men at de vil fortsette aksjonen utover i uka slik at flest mulig får besøk. Hold kontanter klare og ta vel imot bøssebærerne!

Vi har rundt 70.000 demenssyke i Norge og 350.000 som nære pårørende. Tallet på personer med demens øker, og en venter at antallet fordobles i løpet av noen år.

Det er Nasjonalforeningen for folkehelsen som står bak Demensaksjonen, og innsamlete midler går til forskning på demens, samt at en god del går tilbake til lokalforeningene som gjør en innsats for å bedre hverdagen for demenssyke. Det gjelder å informere folk flest, samt at det er viktig med daglig aktivitet, noe lokallagene bidrar til.

Det er flere demensforeninger som får hjelp av yngre bidragsytere. Russen har også i år meldt seg som bøssebærere for Surnadal demensforening og helselag.

I Halsa er det elever i 6. klasse ved Halsa skole som kommer rundt på dørene med bøsser i tillegg til medlemmer av den lokale demensforeningen.