Halsa Frivilligsentral har lenge hatt behov for egne lokaler, samtidig som det også er et skrikende behov for et sted der folk kan møtes, også på kveldstid. Frivilligsentralen er midlertidig lokalisert i kommunehuset, da med kantina som treffsted.

En arbeidsgruppe har sett litt på ulike muligheter og jobbet med dette en tid.

– Vi ønsker et levende Halsa, også etter stengetid. Hele Halsa vil vokse og vi trenger et sentrum der mange funksjoner kan spille på hverandre. Et sted som handler om samarbeid, utvikling og positive møter. Aktivitet skaper mer aktivitet, påpeker arbeidsgruppa i et informasjonsskriv. – Vi vil imponere og overraske ved å skape noe i Halsa som virkelig frister, noe annerledes, noe nytt.

Et helt ideelt alternativ er da huset «Villa Viungen», som ligger midt i sentrum på Liabøen.

Midt i smørøyet

Det er Tanja Heggem som eier Villa Viungen, men Frivilligsentralen har leid det siden 1. august.

– Vi har pusset opp noe og gjort det klart til bruk, så Frivilligsentralen tar det i bruk fra neste uke. I første omgang har vi da tenkt å ha åpent fra 11 til 13 på tirsdager, med salg av kaffe og bakels, forteller leder Tove Karin Halse Lervik, som også er en av de sju i arbeidsgruppa.

Arbeidsgruppa har planer om å kjøpe Villa Viungen, og er nå i forhandlinger om pris. Det er da tenkt at huset skal fungere både som Frivilligsentral, lavterskelkafé og galleri.

For å få til en ryddig finansiering av kjøpet ønsker de å danne et aksjeselskap. Alle i Halsa inviteres derfor til å bli med på finansieringen gjennom å kjøpe andeler i selskapet.

– Vi trenger kjøpesummen pluss cirka 200 000 kroner for å ta det første av oppussing og tilrettelegging, sier Halse Lervik

I første omgang er altså plana å kjøpe huset og ta det i bruk, mens videre utvidelser og oppussing er tenkt over tid, mye gjennom dugnader og frivillighet.

Stiftelsesmøte

Det skal snart holdes et stiftelsesmøte der vedtekter og aksjekapital blir vedtatt og talt opp. Alle som ønsker å tegne seg er hjertelig velkomne til møtet.

– Det vil også bli muligheter til å tegne seg i forkant, uten å måtte møte opp til stiftelsesmøtet, opplyser gruppa.

Etter hvert er det også planer om å ta i bruk parken ved kommunehuset og bygge «noe uvanlig» her.

– «Bokser» og småhus som skal inneholde funksjoner som næringsforening, bedriftsinkubator, utstyrslager, møtested i helseløypa, øvingsrom og ungdomslokaler. Alt i samspill med, og som reklame for det som ellers finnes av tilbud i Halsa, opplyser arbeidsgruppa.

I onsdagsavisa kan du lese mer om Halsa, blant annet om arbeidet med en ny KulTur-løype, og om prosjektet Aktivitetsvenn.