Det gamle kommunestyret i Rindal er inne i sitt siste møte før et nytt kommunestyre konstitueres.

Onsdag behandlet de en søknad om å sende ut på høring planer for utbygging av Ljøsåa kraftverk i Hemne med blant annet vatn fra Toråa som i dag renner ut i Lomunda og videre ned i Surna.

Saka dreier seg ikke om å godkjenne planene for utbygging, men om å godkjenne at planene sendes ut på høring for å få belyst  alle sider ved saka.

Det er vesentlig motstand mot slik utbygging i Rindal kommunestyre. John Ole Aspli (Ap) uttaler at det i utgangspunktet er positivt at noen ønsker å produsere rein kraft, men at dette er ei krevende sak og grunn for skepsis med tanke på å ta vann fra en kilde som berører vannføringen i Surna.

Han påpeker også problemene for småkraftprodusentene med lave strømpriser, og at de sannsynligvis vil bli lave i lang tid framover. Det er også et spørsmål om det er rett å si ja til å ta saka videre med tanke på at de kommer til å si nei uansett når kommunestyret skal ta stilling til selve planene om utbygging.

Ordfører Ola Heggem minner om at det var skepsis til saka også sist den var oppe. TrønderEnergi var pådriver. De har seinere trukket seg ut, og Heggem håpet at prosjektet var lagt bort.

- Det er ikke naturlig for Rindal kommune å være pådriver for et slikt prosjekt med tanke på vannføringen i Surna oppstrøms for Trollheimen kraftverk, sier han.

Han nevner at det kan være en måte å få dette ut på høring for å få faglige uttalelser med i vurderingen, slik at de ikke legger bare synsing til grunn for et avslag.

Rådmannen har lagt inn et tillegg i innstillingen der kommunestyret tar forbehold om at et ja nå ikke medfører at de binder seg i den videre behandlingen i saka, og rådmannens innstilling ble vedtatt med dette forbeholdet. Tove Flåtten (Krf) og Katja Røen (Ap) varslet på forhånd at de ville stemme imot å la søker sende planene ut på høring.